Esteu aquí: Inici Suport Localitzacions

Localitzacions

A part del magnífic plató que configura la pròpia ciutat, l’entorn històric i patrimonial de Lleida està en condicions d’acollir produccions d’àmbit històric o amb entorns naturals.

La Llotja

Edifici de gran singularitat arquitectònica i guanyador de diversos premis internacionals. Situat al barri de Pardinyes, en un entorn on el riu Segre és el protagonista i al costat mateix del gran Parc Natural de la Mitjana.

Av. Tortosa, 6-8
25005 Lleida
973 239 698 (de dilluns a dissabte, de 17.00 a 21.00 h)
Informació general: teatredelallotja@paeria.es
Programació: programacio@teatredelallotja.cat
Administració: administracio@teatredelallotja.cat

Ubicació

La Llotja

Centre d'Interpretació de la Suda

Edifici històric situat al turó de la Seu Vella i que era el palau del rei. Amb unes vistes impressionants al Pirineu, al Montsec i el Montsant.

Ubicació: Turó de la Seu Vella

Centre d'Interpretació de la Suda

Castell Templer de Gardeny

Construït al segle XII. Ampliat i transformat al XVII-XVIII. La imatge actual d’aquest conjunt monumental correspon a les restes del que fou una fortalesa imponent.

Ubicació: Turó de Gardeny

Castell Templar de Gardeny

Parc Científic i Tecnològic de Lleida

Socis fundadors: Ajuntament de Lleida i UdL. El que fou l’antic quarter d’artilleria acull avui una cinquantena d’empreses que donen feina a més de 1.000 joves.

Ubicació: Turó de Gardeny

Parc Científic i Tecnològic de Lleida

Adoberies

Segle XIII. Servien per treballar la pell. Recuperades el juliol de 2010

Ubicació

Adoberies

Campus Universitari de Cappont

Es troba al marge esquerre del riu Segre, al barri de Cappont. Seguint el curs del riu hi trobem el Centre de Cultures, que acull la Biblioteca i l'Auditori; la Facultat de Ciències de l’Educació; l’edifici Polivalent 1, dedicat a aulari i serveis de gestió acadèmica; l’Escola Politècnica Superior, la Facultat de Dret i d’Economia, el Centre de Recerca en Economia Aplicada (CREA) i l’Edifici Polivalent 2 (en construcció).

Ubicació

Campus Universitari de Cappont

Plaça Blas Infante

Arquitecta: Mamen Domingo. Inauguració el juny de 2010. Construïda damunt d’un pàrquing, la singular arquitectura ha permès crear un espai amable i d’esbarjo, a més de singular, al marge esquerre del riu.

Ubicació

Plaça Blas Infante

Ricard Viñes (2010)

Arquitecte: Benedetta Tagliabue. La reforma de la plaça s’inicià a principis de gener del 2009. Recorda el pianista Ricard Viñes amb una placa commemorativa i la incorporació de quatre pianos al paviment. La plaça era a principis del segle passat una cruïlla de camins situada al llindar del Centre Històric.

Ubicació

Ricard Viñes (2010)

Parc sobre les Vies

Impressionant parc situat damunt del que foren les vies del ferrocarril.

Ubicació

Parc de les vies

Pont Príncep de Viana

Autor projecte: Manterola. Inaugurat l’abril de 2010. Impressionant pont atirantat i que ja ha estat escenari de gravació per a diversos espots publicitaris.

Ubicació

Pont Príncep Viana

Aeroport de Lleida-Alguaire

Inaugurat el gener de 2010. L’arquitectura d’aquest aeroport, integrat perfectament al paisatge de Lleida, li ha suposat el reconeixement a escala mundial.

Ubicació

Aeroport de Lleida-Alguaire

Arborètum

Compta amb una superfície de 7 ha on es troben representats tots els biomes. Hi ha 1.700 arbres de 225 espècies diferents i 90.000 arbustos. El parc està concebut com un element del sistema d’espais lliures de la ciutat de Lleida i integrat a la trama urbana. L’aigua té un paper destacat al jardí i n’és un element vertebrador.

Ubicació

Arborètum

Camps Elisis

Es construeixen el 1864 i suposen una de les zones verdes més importants de la ciutat. L’any 2007 s’inaugura la remodelació del nou parc, que conserva els elements romàntics del segle XIX.

Ubicació

Camps Elisis

Parc Natural de la Mitjana

Àlbers, xops, tamarius, bernats pescaires, blauets, teixidors... Són algunes de les espècies de plantes i animals que podem trobar a la Mitjana. I és que 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua a les portes de la ciutat ens ofereixen una magnífica ocasió per gaudir del paisatge i aprendre a reconèixer els arbres, els ocells, les plantes o els bolets de les zones humides.

L’origen del nom té a veure amb les mitjanes del riu, que són illes fluvials que es formen quan el riu es divideix en diferents braços. Això és típic del curs baix dels rius madurs, on l’aigua flueix més lentament perquè hi ha poc pendent, i és freqüent que es produeixin acumulacions de graves al mig del riu que després són colonitzades per la vegetació de ribera.

Ubicació

Parc Natural de la Mitjana

Més localitzacions

Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat