Esteu aquí: Inici Notícies Les obres del Magical avancen a bon ritme

Les obres del Magical avancen a bon ritme

En aquests moments s’hi està instal·lant la carpa que cobrirà els tres edificis que integren el complex

Les obres del Magical avancen a bon ritme

L'alcalde, acompanyat dels responsables de l'obra, ha recorregut les instal·lacions del Magical, a ple ritme d'obres. ©Hermínia Sirvent

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest matí les obres del Magical Media, que avancen al ritme previst amb la previsió que estiguin finalitzades a la tardor. En aquests moments s’està instal•lant el primer tram d’una gran carpa que cobrirà totalment els tres edificis del complex, dos dels quals són fruit de la rehabilitació de l’antic teatre del quarter d’infanteria i un altre edifici en forma de T, i un tercer és un edifici de nova planta.

La carpa que ja s'ha començat a col·locar defineix l'aparença de tot el conjunt del Magical, que serà visible des de lluny. Un complex que també acollirà joves emprenedors. Inicialment ja hi ha un espai definit per a 12-15 empreses.

Aquests tres edificis s’integren a partir del cobriment d’un teixit que unifica els tres edificis amb un tancament frontal de vidre, que permet anar d’un edifici a l’altre per l’interior: dels camerinos o vestuaris a qualsevol plató, sales de control, etc...El tancament està realitzat amb una tela translúcida que permet efectes de projecció, tant des de dins com des de l’exterior, fet que fa que es pugui veure amb il•luminació i efectes de llum des de lluny.

Es preveu que l’obra civil estigui finalitzada a l’octubre i la instal•lació d’equipaments i serveis es durà a terme en el darrer trimestre de l’any amb al voluntat que el Magical Media entri en servei el proper mes de gener.

El Magical Media té 7.000 metres quadrats , situat al Parc d’Humanitats, permetrà el desenvolupament de projectes audiovisuals, formació universitària i de cicles superiors, vivers d’empreses audiovisuals.

L’equipament del Magical suposa un centre de producció amb 6 platós, estudis de so, imatge, Sala Dolby 7.1, dotat amb una càmera 3D, dues càmeres 4K que permeten l’enregistrament d’alta definición i un estudi completamente equipat amb tres càmares 2K que permet directes i gravacions. També comptarà amb una estació d’efectes especials i modelats en 3D especialmente adreçada al sector de l’animació i el vídeojocs.

El Magical comptarà, doncs, amb les tecnologies més avançades per a la producció de vídeo digital, animació i sistemes d’arxiu digital. En aquest sentit, tindrà una sala de postproducció de cinema digital d’alta tecnologia que està entre les més avançades d’Espanya.

També s’està treballant ja en els projectes d’enginyeria pel que fa als sistemes d’àudio, gravació i so avançats que formaran part d’aquest gran espai de producció digital. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha remarcat que a banda de cinema, el Magical també és un potencial centre de creació d'espots publicitaris i ha destacat que punts d de Lleida com el Pont de Príncep de Viana o l'aeroport ja estan funcionant com a platós d'espots.

El Magical Media és el centre de producció audiovisual, multimèdia i arxiu digital experimental que, finançat pel Plan Avanza del MityC, desenvolupa les tecnologies digitals del Parc Científic.

El Magical Media també preveu la incorporació d’un viver especialitzat en l’emprenedoria de projectes i activitats vinculades al sector audiovisual que crearà empreses de serveis i de suport a les productores: localització d’exteriors, decorats, càmeres, producció, postproducció, etc. En aquest sentit i en l’àmbit de la formació, es preveuen ja diversos projectes educatius per formar tècnics al servei dels projectes que es puguin desenvolupar en diferents nivells i disciplines (Universitat, Formació Professional, Grau d’Interpretació amb l’Aula de Teatre i altres centres… Desenvolupament d’especialitats vinculades al sector com la fusteria, el metall, la sastreria, la perruqueria…)

La inversió total del projecte Magical és de 11,3MM d'€.

  • Twitter
Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat