Esteu aquí: Inici Notícies La contractació de l’equipament tècnic del centre audiovisual Magical Media, en marxa

La contractació de l’equipament tècnic del centre audiovisual Magical Media, en marxa

El Magical Media produirà continguts professionals d’imatge i so d’altes prestacions, oferirà suport a la indústria audiovisual i proporcionarà sortides professionals i formació per als joves

La contractació de l’equipament tècnic del centre audiovisual Magical Media, en marxa

Imatge virtual del MAGICAL

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida convoca el concurs per a la contractació de l’equipament tècnic del Magical Media. El centre audiovisual comptarà amb equips punters que permetrà la producció de continguts professionals d’imatge i so d’altes prestacions i representarà un suport per a la industria audiovisual de les terres de Lleida. A més, donarà sortida professional als joves amb l’oferta de recursos tècnics de formació i pràctiques, tant en l’àmbit audiovisual de la Universitat de Lleida com en els cicles de Formació Professional. A més, oferirà especialització i promourà la competitivitat del sector local.

Les condicions tècniques i les prescripcions administratives es poden consultar al Butlletí Oficial de l’Estat de 19 d’abril. El termini de presentació de les ofertes finalitza el dia 5 de maig, a les 13 h. L’import total de la licitació es de 1.525.000 euros. Les ofertes s’han de presentar a les oficines del Parc Científic, a la primera planta de l’edifici CeDiCo.

En aquesta licitació, surten a concurs els equipaments de captació d’imatge i so per als platós, el control de realització, el control central, els equipaments tècnics de postproducció de vídeo i audio, els sistemes d’enregistrament de so, el subministrament d’aparells, equips i serveis associats a la realització de platós i maquinària per al enregistrament d’exteriors.

El Magical Media és el centre de producció audiovisual, multimèdia i arxiu digital experimental que, finançat pel Plan Avanza del MityC, desenvolupa les tecnologies digitals del Parc Científic. L’edifici s’ubica en el Parc de les Humanitats. El Magical Media també preveu la incorporació d’un viver especialitzat en l’emprenedoria de projectes i activitats vinculades al sector audiovisual que crearà empreses de serveis i de suport a les productores: localització d’exteriors, decorats, càmeres, producció, postproducció, etc. Amb aquestes iniciatives es genereran noves activitats i llocs de treball.

Equips punters i d'alta prestació

L'equipament tècnic que surt a concurs s'ha distribuït en 3 lots separats, especialitzats per funcions:

- El Lot A comprèn els equipaments de captació d’imatge i so per als platós, el control de realització i el control central. Es tracta d’equips de 3 càmeres FullHD multipropòsit i tots els accessoris per a la gravació. Es tracta d'eines punteres al servei de les empreses usuàries dels platós i que seran operades per tècnics especialitzats que es formaran en el mateix centre. L’import de licitació del lot A és de 501.953,12 euros.

- El Lot B recull els equipament tècnics de postproducció de vídeo i àudio i els sistemes d’enregistrament de so amb una unitat de producció Dolby 7.1 que permet la gravació de música i de so per a cinema digital amb un nivell de prestacions que estarà entre els més elevats d'Espanya. Estarà interconnectada amb tots els platós. El Lot B també engloba els sistemes de postproducció de vídeo amb una sala de sistema Mistika, una sala per a producció de vídeos i productes d’animació i dues sales d’edició. L’import d’aquest lot és de 658.748,66 euros.

- El Lot (C) inclou el subministrament d'equips i serveis associats a la realització en platós i maquinària per a l'enregistrament d’exteriors:

- Dues càmeres tipus 4K per a cinema digital.

- Càmera 3D per a enregistrament estereoscòpics, amb els accessoris corresponents.

- Il·luminació: sistemes de llum freda (tecnologia Led), de baix consum.

- Set de Croma Key.

- Graelles de suport, controls d’il.luminació, etc.

- Grues, accessoris mecànics etc.

L'import total d’aquest lot és de 364.298,22 euros.

La fase actualment en construcció del edificis del Magical Media es va adjudicar l’any passat per 5,6 milions d’euros. L’obra ha implicat la rehabilitació de dos edificis i la creació d’un de nou, que albergarà el plató principal.

Diverses productores i altres empreses i representants dels sectors audiovisuals ja han visitat el Magical i s'han interessat per la utilització dels equipaments. D'altra banda, el centre acollirà la seva primera activitat els dies 6, 7 i 8 de maig, ja que serà escenari de la Lleida Magical Lan Party. Aquest esdeveniment, punt de trobada de persones interessades en l'àmbit de les tecnologies i multimèdia, servirà també perquè els participants puguin conèixer, mitjançant demostracions tècniques, les tecnologies que s’aplicaran al Magical, aprofundir sobre les línies de formació i les oportunitats professionals i laborals que aquest projecte del Parc Científic ofereix.

Activitats de recerca al Magical:

 • Plataformes vinculades al posicionament precís de l’usuari.
 • Realitat augmentada.
 • Continguts per a l’educació.
 • Preservació de continguts digitals.
 • Estereoscòpia.

Activitats de formació:

 • Realització d’esdeveniments.
 • Producció d’esdeveniments.
 • Caracterització.
 • Operació de càmeres.
 • Postproducció de vídeo digital.
 • Producció de so i certificació Dolby.
 • Auxiliar de sastreria, maquillatge, plató i so.
 • Twitter
Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat