Esteu aquí: Inici Notícies L’Animac tanca les seves portes amb l’assistència d’unes 18.000 persones

L’Animac tanca les seves portes amb l’assistència d’unes 18.000 persones

L’alcalde Ros subratlla la creixent professionalització del certamen, on han participat 16 productores espanyoles i 14 inversors d’arreu d’Europa

L’Animac tanca les seves portes amb l’assistència d’unes 18.000 persones

Àngel Ros, Montse Parra i Isabel Herguera, a la cloenda del festival

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Animac, tanca avui les seves portes a Lleida amb més de 18.000 assistents a les diferents activitats i més de 200 professionals del sector, entre realitzadors, productores i inversors. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha valorat molt positivament aquesta edició de l’Animac, subratllant “l’èxit tant a nivell artístic i creatiu com en nombre d’assistents”. Ros ha subratllat també “la creixent professionalització del certamen, on han participat 16 productores espanyoles i 14 inversors d’arreu d’Europa”.

Posteriorment, el paer en cap ha subratllat el bon funcionament de la primera edició del programa Animats Tv Fòrum, una iniciativa que pretén donar l’oportunitat a televisions nacionals i internacionals i possibles coproductors de descobrir i conèixer de prop les noves propostes de les productores del nostre país. Finalment, Ros ha explicat que el Magical, que es preveu que estigui finalitzat a finals d’aquest any, serà un dels espais de referència en el desenvolupament d’aquest festival en properes edicions.

La tinenta d’alcalde i responsable de cultura, Montse Parra, ha destacat “la presència de produccions locals de gran qualitat i la consolidació, any rera any, d’un públic molt fidel”. I, per la seva banda, la directora del festival ha valorat molt positivament l’establiment de relacions entre creadors i indústria cultural que es dóna a l’Animac.

El certamen ha comptat amb gairebé un centenar de produccions entre les quals hi figuren cinc treballs impulsats des de Lleida o realitzats per lleidatans: Miguel Gallardo, Àlex Villagrassa, Elena Pomares, Joan Pena i Florence Henrard. Entre el convidats, destaquen els animadors Phil Mulloy i Emma Lazenby, entre altres.

Creada l’any 1996, durant els seus gairebé 15 anys, la mostra s’ha consolidat com un dels esdeveniments audiovisuals més importants del país. Enguany, el país convidat ha estat la Xina. De la mà de diversos personatges cabdals de l’actual indústria d’animació xinesa, durant els dies de la mostra s’ha presentat una tria significativa de l’animació que s’està fent actualment a les escoles d’animació d’aquest país, i també s’ha realitzat una mirada enrera als pioners, a través d’una selecció de pel•lícules resultat d’aplicar les tècniques de pintura xineses tradicionals per a explicar contes populars.

Una altra novetat ha estat el concurs Es Pot Animac, que ha organitzat l’Animac conjuntament amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i que ha consistit en la presentació d’una proposta de guió d’espot de 20 segons sobre el tema de la Crisi Alimentària Mundial.

També cal remarcar les sessions En Construcció, que han comptat en aquesta edició amb la presencia de Shamik Majumdar, de Disney, i del lleidatà Miguel Gallardo i Karun du Croo.

L’aposta pel cinema d’autor i el talent continua sent un tret característic d’Animac. Per aquest motiu, el certamen ha apostat per consolidar iniciatives com Animac Campus i Animac Mentors, activitats que van ser una novetat en la pasada edició i que han repetit enguany degut a l’èxit i la bona acollida per part del públic assistent. Cal destacar també la segona edició de la Fira Animac, un espai on diferents empreses i agents del sector de l’animació tenen l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes i serveis al públic de l’Animac.

  • Twitter
Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat