Esteu aquí: Inici Notícies El Magical Media del Parc Científic de Lleida, seu del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya

El Magical Media del Parc Científic de Lleida, seu del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya

Signat avui un acord entre el Parc, l’Ajuntament, la Universitat de Lleida i el Col·legi de Directors de Cinema

El Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya tindrà la seu a Lleida, al Magical Media del Parc Científic. Així s’ha acordat en el conveni signat avui entre el Parc Científic, l’Ajuntament, la Universitat de Lleida (UdL) i el Col•legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Santi Lapeira, director de l’Escola de Directors de Cinema de Catalunya i coordinador del Pla Audiovisual de Catalunya, ha explicat que les magnífiques instal•lacions del centre audiovisual, la capacitat formativa de la Universitat i la voluntat del Col•legi de descentralitzar els centres de producció han estat clau per prendre la decisió.

Lapeira ha anunciat la posada en marxa d’un programa de màsters amb la UdL i un programa de beques en el marc de la responsabilitat social corporativa que aplicarà en el funcionament del Magical. També s’ha compromès a presentar la candidatura de Lleida per ser la seu del Festival de Cinema Científic Europeu.

L’activisme cultural de la ciutat, amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà, l’Animac i Som Cinema; les instal•lacions i les capacitats tècniques de l’espai Magical; l’aportació de talent de la UdL i l’FP, i el professorat i l’alumnat de l’Aula Municipal de Teatre han generat les condicions idònies per arribar a l’acord, segons Àngel Ros, vicepresident del Parc i alcalde de Lleida. Ros ha afirmat que “s’obre un nou model de negoci”.

Àngel Ros, ha manifestat que el centre experimental serà “una peça bàsica per al foment de la indústria cultural a la nostra ciutat i una important contribució des de Lleida a la cultura catalana”.

El vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ha destacat, per la seva part, que “l’acord ha de permetre potenciar tots els aspectes dels estudis de Periodisme i Comunicació Audiovisuals que s’imparteixen a la UdL i generar oportunitats de futur per als estudiants que els segueixen”.

  • Twitter
Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat