Esteu aquí: Inici Formació Disseny de continguts audiovisuals

Disseny de continguts audiovisuals

Formes de producció i procés de venda: Impartit per Antonio Boneu, creatiu de TV, realitzador i guionista.

- Actualment ja s'ha cursat -

 

DIRIGIT A:

Empresaris i productors de continguts audiovisuals del 15 al 19 i 22 a 26 d’octubre del 2012 de 19 a 21 hores al MAGICAL

OBJECTIUS:

L’objectiu principal d’aquest curs, dirigit a empresaris i productors, és conèixer tot el procés de definició d’un projecte audiovisual per tal de poder situar-lo en el mercat. Durant el curs s’analitzaran les actuals tendències que hi ha en el món creatiu i la manera d’encaixar-les per tal que siguin atractives en el mercat i per tant puguin ser produïdes i emeses. També es farà un acurat repàs a les noves formes de finançament de les cadenes de televisió, les quals en els darrers temps han vist minvades les seves capacitats de compra de nous productes audiovisuals pels diferents ajustos pressupostaris. El curs, per tant, analitzarà la manera de fer un producte atractiu i assumible, a l’hora de la compra, per les grans cadenes de TV, analitzant l’equilibri de recursos entre creativitat i tecnologia així com les noves formes i formats audiovisuals.

TEMARI:

SESSIÓ 1: MARC D’EXPLOTACIÓ DE CONTINGUTS (LA DEMANDA)

Una aproximació a la historia del negoci… L’entreteniment passat, present i futur. El mercat audiovisual a l’actualitat. Els distribuïdors de continguts. Els emissors de TV públics I privats, Internet, xarxes socials, cinema, digital signage...

Anàlisi de l’emissió: les audiències, la TDT, el satèl·lit i el cable… Cada participant treballarà amb una idea pròpia dins de l’àmbit que li sigui més proper de forma individual o en equip.

SESSIÓ 2: COMPANYIES DE PRODUCCIÓ (ELS VENEDORS)

Estructura de les empreses de producció. Definició de la pròpia productora envers el mercat. Punts forts i punts febles. Creació d’empreses i equips de treball per a produccions concretes. Els recursos humans: Equip artístic, equip tècnic, equip explotador. El mercat del talent. Compra d’idees, franquícies, formats..

SESSIÓ 3: FORMATS

L’entreteniment com eix vertebrador de la producció. Formats i franges horàries: ficció, light entertainment, la informació com espectacle, documental, animació, formats web, cinema, les sèries.

La programació d’un canal i la seva graella, diferencies i anàlisi. Avaluació de les idees dels participants al curs.

SESSIÓ 4: DESENVOLUPAMENT

La idea, la demanda, definició d’un marc d’explotació. Desenvolupament d’un format. Fases i necessitats concretes, exemples… Possibilitats de negoci. Necessitats dels emissors. Emissors al nostre mercat audiovisual. Anàlisi i característiques de les principals cadenes a Catalunya, Espanya... La inversió publicitària.

SESSIÓ 5: PROCÉS

La idea general. Dimensió del projecte, aproximació de costos, La informació imprescindible, la síntesi, el pla d’explotació previsible, les opcions, el finançament, la coproducció.

Les necessitats concretes per cada projecte. Avaluació cabal de les possibilitats de cada productora. Com van els projectes dels participants?

SESSIÓ 6: LA VENDA

Identificació de l’interlocutor. A qui vendre un projecte i perquè. Elaboració de material promocional. Com aconseguir arribar al comprador, campanyes virals, xarxes. El que tu dius i el que volen escoltar. La primera audiència d’un format és el comprador. El Flyer, el Teaser, la Demo. Massa projectes sobre la taula.

SESSIO 7: DOCUMENTS

La memòria (memo). La bíblia. El guió i el know how. El teaser, la maqueta i el pilot. Finançament del material promocional. Els mercats internacionals, Cannes MIP-Com, Cannes MIP-TV, Montreux, London Screenings, Natpe. Diferències i compra venda. Exemples de diferents presentacions, anàlisi de cada una. Com dissenyar una presentació.

SESSIÓ 8: PLANIFICACIÓ

Disseny general de producció, necessitats, producció executiva, un pla de producció. Planificació de recursos (propis, públics, publicitaris, mecenatge) El finançament necessari i com aconseguir-lo. Un producte sempre impecable. Una bona planificació es el secret d’una companyia de producció que funcioni.

SESSIÓ 9: INFORMACIÓ

Difusió empresarial, pagina Web, xarxes socials, promoció, inversió, compra de formats, pre-compra, coproducció, patrocini, ajuts a emprenedors, els patrocinadors i les seves formes. Cooperatives a risc d’explotació. Plataformes internacionals de continguts. Programes i suport a la producció. La necessitat d'assumir riscos, la promoció contínua.

SESSIÓ 10: FINAL

Presentació i comentari de les propostes dels assistents. Valoració de cada idea i possibilitat de que alguna o algunes d’aquestes idees es puguin portar endavant amb el suport del MAGICAL. I un repàs general de tot el que quelcom considerí que potser ens em deixat al calaix...

CONVIDATS

Durant el curs tindrem un seguit de convidats de prestigi amb els que podrem xerrar amb total confiança durant les classes.

Aquests convidats es prestaran a debatre amb l’Antonio Boneu i els assistents al curs, les qüestions que siguin pertinents. Cada convidat es un representant real del mercat de la TV a l’actualitat.

Aquestes xerrades estaran enfocades al context general del curs i no a una classe en particular.

Antonio Boneu

La trajectòria professional d’Antoni Boneu el converteixen en un dels professionals de més prestigi al nostre país. Ha estat director, realitzador, guionista i creador de formats per Antenne 2, La 1 TVE, La 2 TVE, BBC, ZDF, Antena 3, Arte, TV3, Canal 33, Canal Sur, BTV, Tele 5, ETB, Canal 9, TVG, CUATRO, Telemadrid, La Sexta i Canal+.

També té diversos treballs publicats a més de desenvolupar una amplia tasca acadèmica a l’Institut Oficial de Ràdio i Televisió (IORTV). Ha estat també el director creatiu de BACKSTAGE així com de PEARSON TELEVISION TANT A Madris com a Londres.

 


 

L'organització del curs es reserva el dret a anul·lar en cas de no arribar a un determinat nombre de matrícules i variar l'ordre del temari si per qüestions d'agenda dels convidats és necessari.

Preu: 230 Euros

 

Accions del document

Magical Media: magical@magical.cat

Twitter Facebook YouTube Vimeo Linked In

PARC TECNOLÒGIC - OFICINA DE GESTIÓ:
Tel. 973 27 29 22
Fax 973 26 71 61
Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo, 1a Planta

Avís legal

Direcció del MAGICAL:
Jorgina Domingo direccio@magical.cat